«Φρένο» στην αισιοδοξία της Αθήνας βάζουν οι Ντάισελμπλουμ, Σόιμπλε και Σαπέν

«Φρένο» στην αισιοδοξία της Αθήνας βάζουν οι Ντάισελμπλουμ, Σόιμπλε και Σαπέν
«Πάγο» στην αισιοδοξία της ελληνικής πλευράς ότι η συμφωνία με τους δανειστές βρίσκεται πλέον πολύ κοντά βάζουν με νέες τους δηλώσεις οι Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επανέλαβε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ARD πως «δεν υπάρχει μεγάλη πρόοδος στις συνομιλίες με την Ελλάδα», εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξή του για την αισιοδοξία των Ελλήνων αξιωματούχων.

Όπως εκτίμησε ο κ. Σόιμπλε, είναι ωραίο που ακούγονται θετικά νέα από την Αθήνα, ωστόσο διευκρίνισε ότι, επί της ουσίας, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν προχωρήσει παραπέρα.

«Γι' αυτό εκπλήσσομαι από τα όσα λέγονται στην Αθήνα συνεχώς, ότι δηλαδή βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία» κατέληξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ντάισελμπλουμ:Η Ελλάδα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της για συμφωνία

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος για ακόμη μια φορά χτύπησε «καμπανάκι» για τις διαπραγματεύσεις υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της για να φτάσουμε σε συμφωνία», σχολιάζοντας το θετικό κλίμα που εξέπεμψε νωρίτερα την Τετάρτη η ελληνική κυβέρνηση.

«Πρέπει πραγματικά να προσπαθήσουν περισσότερο για να καλύψουν το τελευταίο κενό» δήλωσε ο κύριος Ντάισελμπλουμ στο Reuters.

«Είναι περισσότερο αισιόδοξοι, όλο αυτό το διάστημα» πρόσθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Την απορία του εξέφρασε για τις δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις: «Δεν βρισκόμαστε ακόμα στο σημείο συμφωνίας με την Ελλάδα. Εργαζόμαστε πολύ εντατικά, για να διασφαλίσουμε μια συμφωνία σε επίπεδο κλιμακίων. Δεν είμαστε σε αυτό το σημείο ακόμα».

Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας μετά τη σύσκεψη με την ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι «είμαστε κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές» και εξήγησε ότι πολλές φορές οι πιστωτές έχουν αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ τους, αλλά και ότι υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές σκοπιμότητες ακόμη και εντός των ευρωπαϊκών χωρών.

Σαπέν: Θα το ξέρατε αν είχε ξεκινήσει η συγγραφή της συμφωνίας

Και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, ερωτηθείς για το αν έχει ξεκινήσει η συγγραφή της συμφωνίας είπε με νόημα: «Θα το ξέρατε».

Καθ΄ οδόν για τη Σύνοδο της G7 στη Δρέσδη, ο Μισέλ Σαπέν τόνισε για μία ακόμα φορά πως ο χρόνος της Ελλάδας εξαντλείται.

«Δεν υπάρχει πολύς χρόνος ακόμη. Σε κάποιο χρονικό σημείο, η συζήτηση πρέπει να μεταφερθεί σε ένα γραπτό κείμενο. Πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ