Βαρουφάκης: Είμαστε κοντά σε συμφωνία

Βαρουφάκης: Είμαστε κοντά σε συμφωνία
Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τους εταίρους εμφανίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.

Με αφορμή τα όσα είπε ο Γερμανός ομόλογός του ότι δεν θα ήθελε να είναι στη θέση του, ο κ. Βαρουφάκης συμφώνησε με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Έχει δίκιο ο κ. Σόιμπλε που δεν θέλει να κάτσει στη θέση μου» δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας χαμογελώντας ο υπουργός Οικονομικών δίνοντας έτσι απάντηση σε όσα δήλωσε από την πλευρά του ο Γερμανός ομόλογός του στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας του.

«Παρεμπιπτόντως δεν θα ήθελα να αλλάξω θέση με τον Έλληνα συνάδελφό μου. Είναι πιο δύσκολη από τη δική μου. Αλλά έχει το δικαίωμα να τον παίρνουμε στα σοβαρά, ολόκληρη την κυβέρνηση, και γι' αυτό τους εμπιστευόμαστε ότι θα κάνουν αυτό που πρέπει, αλλά και το απαιτούμε. Και αντίστοιχα θα πρέπει να μπορούν να περιμένουν από εμάς ότι θα τηρήσουμε αυτά που πάντα λέγαμε» είχε δηλώσει την Κυριακή ο κ. Σόιμπλε.

Όσον αφορά την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία απαντώντας μονολεκτικά «ναι» στην ερώτηση αν οι θεσμοί βρίσκονται κοντά στο να καλύψουν το 1/4 της διαδρομής που τους αφορά καθώς ο υπουργός Οικονομικών έχει δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι τα υπόλοιπα 3/4 τα έχει καλύψει η Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ