Deutsche Bank: Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελική ευθεία για συμφωνία με τους θεσμούς

Deutsche Bank: Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελική ευθεία για συμφωνία με τους θεσμούς
Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς βλέπει ο Jim Reid της Deutsche Bank υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει εισπέλθει στην τελική ευθεία για συμφωνία με τους εταίρους της.

Τα διάφορα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι και οι δύο πλευρές βρίσκονται πιο κοντά σε συμφωνία, επισημαίνει ο Reid.

Οι αγορές αρχικά ενθουσιάστηκαν μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα" που ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει έναν συμβιβασμό για μια συμφωνία, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Ελλάδα θα λάβει μερική εκταμίευση των κονδυλίων του Ιουνίου σε αντάλλαγμα για νέους στόχους για τη δημοσιονομική προσαρμογή της.

Όμως η εκπρόσωπος της Κομισιόν έσπευσε να αναφέρει ότι δεν γνώριζε τα περί σχεδίου, ενώ ανέφερε ότι οι συνομιλίες συνεχίζουν να εστιάζουν σε μια συνολική συμφωνία. Εν τω μεταξύ, ο P. Moscovici της Κομισιόν σχολίασε ότι «έχουμε μετακινηθεί πιο κοντά σε μια κοινή αντίληψη για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να ληφθούν σε ορισμένους τομείς».

Παράλληλα, παρόμοια σχόλια υπήρξαν και από το κυβερνητικό στρατόπεδο στην Ελλάδα. Τόσο ο Τσίπρας όσο και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης επανέλαβαν ότι η Αθήνα είναι πρόθυμη να μετακινηθεί από τις «κόκκινες γραμμές» της.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Τσίπρας, παρά γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο, σχολίασε ότι μια συμφωνία με τους πιστωτές στην Ελλάδα θα πρέπει να περιλαμβάνει αναδιάρθρωση του χρέους, χαμηλότερους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος και όχι περικοπές μισθών ή συντάξεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ