Γιούνκερ: Περιμένω συμφωνία τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου

Γιούνκερ: Περιμένω συμφωνία τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου
Αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών έως τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν,Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

«Τα τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου είναι ένας πιο ρεαλιστικός ορίζοντας», τόνισε χαρακτηριστικά ερωτηθείς για το εάν είναι αισιόδοξος για την προοπτική συμφωνίας στο θέμα της Ελλάδα.

Επίσης, σε δηλώσεις του στο Bloomberg, διέψευσε χθεσινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συμβιβαστικό σχέδιο Γιούνκερμε στόχο να ξεμπλοκάρουν οι ελληνικές διαπραγματεύσεις.

«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο Γιουνκέρ», τόνισε από το Στρασβούργο, αποκλείοντας παράλληλα το ενδεχόμενο να υπάρξει απόφαση για εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα στην Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών στην Ρίγα, η οποία είναι προγραμματισμένη για το τέλος της εβδομάδας.

Η συνάντηση δεν πραγματοποιείται για αυτόν τον λόγο, δήλωσε ο Γιούνκερ προσθέτοντας ωστόσο πως συναντήσεις για το ελληνικό ζήτημα θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο της Συνόδου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, σε ανάλογο μήκος κύματος είχε κινηθεί και η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ, σε ανάρτησή της στο Twitter, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τις αναφορές Μέσων Ενημέρωσης για την πρόταση Κομισιόν/Γιουνκέρ για την Ελλάδα. Δεν είμαστε ενήμεροι για μια τέτοια πρόταση. Εργαζόμαστε για μια εποικοδομητική συμφωνία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ