Ντομπρόβσκις: Μόνο με μεταρρυθμίσεις μπορεί να δοθεί η επόμενη δόση στην Ελλάδα

Ντομπρόβσκις: Μόνο με μεταρρυθμίσεις μπορεί να δοθεί η επόμενη δόση στην Ελλάδα
Να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις κάλεσε εκ νέου σήμερα την Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, κάνοντας λόγο για ένα απαραίτητο στοιχείο, ώστε να δοθεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια στη χώρα.

Σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Bild ο κ. Ντομπρόβσκις ανέφερε ότι η Ελλάδα αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της Ευρωζώνης, ενώ παραδέχθηκε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα.

«Χάσαμε πολύ χρόνο. Τώρα οι διαπραγματεύσεις αυξάνουν τη δυναμική τους, όμως πρέπει να επιταχύνουμε. Μόνο όταν η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει το επόμενο βήμα του προγράμματος μεταρρύθμισης μπορεί να δοθεί η επόμενη δόση», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Reuters.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν κάλεσε επίσης την Αθήνα να ενισχύσει τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες, σημειώνοντας πως υπήρξαν αποτυχίες σε σημαντικούς τομείς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Ντομπρόβσκις υπήρξε πρόοδος σε ορισμένους τομείς όμως η Ελλάδα πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την εξυγίανση των δημόσιων προϋπολογισμών και σε ότι αφορά τις συντάξεις και την αγορά εργασίας.

Τέλος, είπε πως η ελληνική πλευρά πρέπει πλέον να προτείνει μεταρρυθμίσεις και όχι απλά να απορρίπτει προτάσεις, ενώ προειδοποίησε ξανά ότι δεν έχει μείνει πολύς χρόνος για την Αθήνα, δεδομένης της «σοβαρής» οικονομικής κατάστασης της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ