Κατρούγκαλος: Πιθανότητα 10% να καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις

Κατρούγκαλος: Πιθανότητα 10% να καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις
Μικρές πιθανότητες κατάρρευσης των συνομιλιών της Ελλάδας με τους πιστωτές της «βλέπει» ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος τονίζοντας ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν είναι πρόθυμη να αναλάβει το ρίσκο διάλυσης της Ευρωζώνης.

«Εκτιμώ πως οι πιθανότητες μιας ρήξης είναι μόνο 10%, καθώς πιστεύω πως θα επικρατήσει η λογική», είπε ο Γ. Κατρούγκαλος σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Bloomberg. «Βρισκόμαστε σε μια τροχιά που κατευθύνεται προς συμφωνία για τον απλό λόγο ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν επιθυμεί τη ρήξη».

«Έχουμε μετακινηθεί από το Grexit στο Grimbo, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται σε limbo», ανέφερε ξεχωριστά ο κ. Κατρούγκαλος. «Η κρίση ρευστότητας που προκαλείται από το γεγονός ότι η ΕΚΤ δεν ανταποκρίνεται στις ευθύνες της, δεν επιτρέπει στην ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, η στάση της ΕΚΤ και η άρνηση των κρατών-μελών της Ευρωζώνης να αποδεσμεύουν κεφάλαια από το πακέτο στήριξης είναι τακτικές που χρησιμοποιούν οι πιστωτές για να εξαναγκάσουν την Ελλάδα να υποταχθεί στα αιτήματά τους.

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτό το τεράστιο κόστος για την οικονομία μας είναι το βασικό διαπραγματευτικό όπλο της άλλης πλευράς», είπε. «Φέρνουν τις προθεσμίες για την επίτευξη συμφωνίας στο χείλος, ως διαπραγματευτική τακτική. Αυτή δεν είναι σωστή συμπεριφορά μεταξύ εταίρων».

Παρά τις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις, ο υπουργός πιστεύει πως θα επιτευχθεί συμβιβασμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ