Bloomberg: Οι δανειστές ζητούν από την Ελλάδα μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ

Bloomberg: Οι δανειστές ζητούν από την Ελλάδα μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ
Επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ ως το τέλος του 2015 ζητούν από την Ελλάδα οι πιστωτές προκειμένου να επιτευχθεί το ελάχιστο όριο των στόχων του προϋπολογισμού που αποδέχονται οι ίδιοι, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχο με γνώση των διαπραγματευτικών συζητήσεων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο ελάχιστος δημοσιονομικός στόχος που αποδέχονται οι πιστωτές είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 1% επί του ΑΕΠ.

Αξιωματούχος, που μίλησε στο πρακτορείο σε καθεστώς ανωνυμίας, τόνισε ότι χωρίς τη λήψη νέων μέτρων και χωρίς αλλαγές στη δημοσιονομική πολιτική η Ελλάδα θα καταγράψει φέτος πρωτογενές έλλειμμα 0,5% του ΑΕΠ.

Και αυτή η απόκλιση μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω, και επομένως να απαιτηθούν ακόμα περισσότερο δημοσιονομικά μέτρα, όσο χειροτερεύει η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Ήδη τα στοιχεία που κοινοποίησε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι το ΑΕΠ στο α' τρίμηνο υποχώρησε 0,2% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2014 επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η οικονομία μπαίνει σε τροχιά ύφεσης. Δείτε ΕΔΩ

Στις κύριες εκτιμήσεις τους οι πιστωτές, σύμφωνα με το Bloomberg, θεωρούν ότι φέτος το Δημόσιο δεν θα αντλήσει έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις αφού η κυβέρνηση απαιτεί την αναδιαπραγμάτευση των όρων των διαγωνισμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ