Με εντατικό ρυθμό οι συζητήσεις στο Brussels Group

Με εντατικό ρυθμό οι συζητήσεις στο Brussels Group
Mε εντατικούς ρυθμούς θα συνεχιστούν οι εργασίες του Brussels Group όπως έκανε πριν από λίγο γνωστό η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα.

Στόχος είναι να προχωρήσουν τα θέματα που είναι ανοιχτά και να υπάρξει γρήγορη πρόοδος, τόνισε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup αποτελούσε εξαρχής στόχο της Επιτροπής, ενώ ήταν αποτέλεσμα της σημαντικής προόδου που επετεύχθη στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Στο εξής, στόχος της Επιτροπής είναι να συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό οι διαπραγματεύσεις, ενώ όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα μπορούσε να υπάρχει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) ακόμα και σε δέκα ημέρες, αν και υπάρχουν ακόμα κάποια θέματα στα οποία υπάρχουν αποκλίσεις, μεταξύ των οποίων και ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Τέλος, παραπέμποντας στις χτεσινές δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημείωσαν πως ένα έκτακτο Eurogroup είναι έτοιμο να συγκληθεί, μόλις υπάρξει η συμφωνία με τους θεσμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ