Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ: Πιθανή μια δήλωση προόδου για την Ελλάδα

Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ: Πιθανή μια δήλωση προόδου για την Ελλάδα
Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει ένα θετικό ανακοινωθέν για την Ελλάδα εξέφρασε ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μίκαελ Νούναν, προσερχόμενος στο Eurogroup υπογραμμίζοντας ωστόσο πως ο χρόνος τελειώνει και ότι η κατάσταση με την ρευστότητα είναι ανησυχητική.

"Στην συνάντηση στις 20 Φεβρουαρίου, όπως θα θυμάστε, στην Ελλάδα δόθηκε διορία ως το τέλος Ιουνίου και εκείνη την νύχτα παρουσίασαν μια λίστα γενικών προτάσεων και αρχών στις οποίες θα εργαστούν" δήλωσε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ο κ. Νούναν.

"Έχουν κάνει κάποια πρόοδο, αν και υπάρχει κάποια απογοήτευση γιατί ότι η πρόοδος δεν είναι αρκετή γρήγορη, αλλά κάνουν πρόοδο και αντιμετωπίζουν τα ζητήματα. Το χρονοδιάγραμμα είναι ως το τέλος Ιουνίου. Η δυσκολία τώρα είναι πως οι άνθρωποι αρχίζουν να ανησυχούν, μεταξύ αυτών και εγώ, για την κατάσταση της ρευστότητας στην Ελλάδα" προειδοποίησε.

"Πιστεύω πως μπορεί να υπάρξει κάποια θετική ανακοίνωση γιατί γίνεται κάποια πρόοδος, αλλά δεν θα είναι μια καταληκτική ανακοίνωση. Μένουν πολλά να γίνουν ακόμα και ο χρόνος περνάει" υπογράμμισε ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών.

Αξιολόγηση