Bild: Νέο πακέτο 30 δις ευρώ για την Αθήνα

Bild: Νέο πακέτο 30 δις ευρώ για την Αθήνα
Με τίτλο «Η κυβέρνηση ετοιμάζει τρίτο πακέτο βοήθειας για την Αθήνα» η γερμανική εφημερίδα Bild αποκαλύπτει ότι η Γερμανία ετοιμάζει πακέτο 30 δισ. ευρώ σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα.

Το δημοσίευμα επικαλείται πηγές τόσο από την Γερμανία όσο και από τις Βρυξέλλες, οι οποίες αναφέρουν πως το ενδεχόμενο νέας βοήθειας βρίσκεται επί τάπητος από την γερμανική κυβέρνηση.

Μιλώντας στην Bild, ο χριστιανοδημοκράτης Norbert Brackmann δήλωσε: «Φυσικά και εξετάζουμε όλες τις εναλλακτικές για την Ελλάδα. Σε αυτές συγκαταλέγεται τόσο ένα Grexit όσο και ένα τρίτο πακέτο βοήθειας».

Παράλληλα, η εφημερίδα διευκρινίζει πως βασική προϋπόθεση για ένα ακόμα πακέτο στήριξης είναι η πραγματοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

«Προϋπόθεση για ένα τρίτο πακέτο είναι η Αθήνα να παρουσιάσει ένα ικανοποιητικό πακέτο μεταρρυθμίσεων. Στη συνέχεια, και έπειτα από την εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 2,7 δισεκ. ευρώ του 2ου πακέτου διάσωσης, ένα τρίτο πακέτο θα μπορούσε να κλείσει σε σύντομο χρονικό διάστημα», σημειώνει η εφημερίδα επικαλούμενη κύκλους Ευρωπαίων αξιωματούχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ