«Διαστρέβλωση ελληνικών θέσεων» απαντά το ΥΠΟΙΚ για δημοσίευμα στη WSJ

«Διαστρέβλωση ελληνικών θέσεων» απαντά το ΥΠΟΙΚ για δημοσίευμα στη WSJ
Απάντηση στο δημοσίευμα της Wall Street Journal σχετικά με το 36σέλιδο έγγραφο του Γιάνη Βαρουφάκη δίνουν κύκλοι από το υπουργείο Οικονομικών τονίζοντας ότι το έγγραφο συντάχθηκε ως προσχέδιο για την επόμενη ημέρα.

Ειδικότερα το Υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει:

Μετά το Eurogroup στη Ρίγα αποφασίσθηκε και ανακοινώθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών που συντονίζει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Νίκος Θεοχαράκης, η οποία προετοιμάζει το νέο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανάπτυξης της χώρας για τη Μεταμνημονιακή Εποχή.

Το πρώτο σχέδιο (draft) συντάχθηκε ήδη υπό την επίβλεψη του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος το συζήτησε άτυπα με τους Υπουργούς Οικονομικών της Γαλλίας κ. Μισέλ Σαπέν, της Ιταλίας κ. Πιερ Κάρλο Παντοάν, της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος και με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων κ. Πιερ Μοσκοβισί κατά την διάρκεια των συναντήσεων που είχε μαζί τους αυτή την εβδομάδα.

Πρόκειται για μακρόπνοο σχέδιο που υπερβαίνει κατά πολύ, ως οφείλει, τα όρια της διαπραγμάτευσης που εξελίσσεται τώρα στο πλαίσιο του Brussels Group.

Δυστυχώς, άλλη μια φορά επιστρατεύθηκε το γνωστό «σύστημα» διαρροών και συγκεκριμένων δημοσιογραφικών κύκλων που στοχεύουν συστηματικά στην αποδόμηση και διαστρέβλωση των ελληνικών θέσεων.

Οσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την ουσία του εν λόγω Σχεδίου και την ποιότητα των προτεινόμενων πολιτικών και μεταρρυθμίσεων θα μπορέσουν σύντομα να τις κρίνουν μετά τη δημοσιοποίησή του.

Η διαφορά στις προβλέψεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από τα στοιχεία στα οποία εμμένουν οι θεσμοί στις Βρυξέλλες αφορά στο ύψους του ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ που, αξίζει να σημειωθεί, οφείλεται στην ασφυξία που εκείνοι δημιουργούν.

Εν πάση περιπτώσει οι όποιες διαφορές εμπίπτουν στα όρια του στατιστικού λάθους. Τέλος, ας θυμηθούμε πόσο έξω έχουν πέσει οι θεσμοί τα τελευταία χρόνια όσον αφορά όλες τους τις προβλέψεις...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ