ΤΧΣ: Στον Βαρουφάκη η παραίτηση της Σακελλαρίου

ΤΧΣ: Στον Βαρουφάκη η παραίτηση της Σακελλαρίου
Μετά την εμπλοκή με την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η Αναστασία Σακελλαρίου υπέβαλε την παραίτησή της.

Με μια λιτή ανακοίνωση το ΤΧΣ γνωστοποίησε ότι η Αναστασία Σακελλαρίου έθεσε την παραίτησή της στη διάθεση της κυβέρνησης.

«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 η κα. Αναστασία Σακελλαρίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου, έθεσε την παραίτησή της στη διάθεση του Υπουργού Οικονομικών. Σε συνέχεια δημοσιευμάτων, το ΤΧΣ διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τον καταστατικό του νόμο (ν. 3864/2010) δεν συντρέχει νομικό κώλυμα για τη συνέχιση της άσκησης των καθηκόντων της».

Με απλά λόγια η κα Σακελλαρίου λέει ότι υπέβαλλε παραίτηση επειδή το ζήτησε η κυβέρνηση και όχι επειδή υπάρχει νομικό κώλυμμα στην άσκηση των καθηκόντων της.Κύκλοι του ΤΧΣ σημειώνουν ότι η κα Σακελλαρίου κατέθεσε στο στάδιο της ανάκρισης και δεν της επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι (χρηματική εγγύηση, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα κλπ).Ακόμα αναφέρουν ότι εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών η οποία και θα κρίνει τελικά πόσοι από τους 40 κατηγορούμενους για την υπόθεση του παλαιού ΤΤ θα παραπεμφθούν σε δίκη και ποιοι θα απαλλαγούν με βούλευμα.

Την παραίτηση της διευθύνουσας συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασίας Σακελλαρίου, ζήτησε το Μαξίμου, λόγω της υπόθεσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ΤΤ 0,00%. Σημειώνεται ότι το πρωί της Πέμπτης, στο briefing των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε προαναγγείλει πρωτοβουλίες του Μαξίμου για την υπόθεση του Τ.Τ., σημειώνοντας ότι ενώ η κυβέρνηση σέβεται τη δικαιοσύνη η οποία κάνει τη δουλειά της, θα πάρει όλες τις πολιτικές πρωτοβουλίες προκειμένου να υπάρξει απόδοση δικαιοσύνης και διαφάνεια παντού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ