Ντάισελμπλουμ:«Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μια πρόοδος στις συνομιλίες»

Ντάισελμπλουμ:«Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μια πρόοδος στις συνομιλίες»
Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις του Brussels Group και σήμερα Πέμπτη, αλλά σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, οι διεργασίες θα διεξαχθούν και κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Σε «αγώνα δρόμου» εξελίσσονται και πάλι οι διαπραγματεύσεις καθώς «τίποτα δεν έχει τελειώσει», όπως δηλώνει ο εκπρόσωπος της Επιτροπής. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στη δήλωση του Ολλανδού Προέδρου του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ που τόνισε πως, «τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μια πρόοδος στις συνομιλίες.

Αυτό είναι καλό αλλά είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι περιμένουμε μια τελική συμφωνία στις 11 Μαΐου. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε γρήγορα γιατί υπάρχει ανάγκη. Κανείς δεν εξετάζει διαφορετικό σενάριο εκτός από αυτό της παροχής στην Ελλάδα των μέσων για ένα ανεξάρτητο οικονομικό μέλλον στην Ευρωζώνη». Πάντως, αμφότερες οι διαπραγματευτικές πλευρές επιζητούν να κλείσουν όσα περισσότερα κεφάλαια γίνεται για να επιτευχθεί μια θετική δήλωση από τους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σχετικά με τη χθεσινή κοινή δήλωση του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως «είναι κοινός στόχος των θεσμών να βοηθήσουν την Ελλάδα να επιτευχθεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα και να έρθει η ανάπτυξη».

Τέλος ερωτηθείς για το αν αναμένει μια θετική δήλωση από το Eurogroup της 11ης Μαίου, ο έλληνας εκπρόσωπος Τύπου χαρακτήρισε «ανώριμη» τη συζήτηση αυτή καθώς απομένουν μέρες διαπραγματεύσεων και ο υπεύθυνος για την απόφαση είναι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

Αξιολόγηση