Βρυξέλλες: Oι διαπραγματεύσεις στο Brusssels Group και μόνο

Βρυξέλλες: Oι διαπραγματεύσεις στο Brusssels Group και μόνο
Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η διαπραγμάτευση με την ελληνική πλευρά πραγματοποιείται στο Brussels Group και πουθενά αλλού έστειλαν κοινοτικές πηγές με αφορμή τις διαδοχικές συναντήσεις του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, Γ.Βαρουφάκη, σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

Η διαπραγμάτευση με την ελληνική πλευρά πραγματοποιείται στο Brussels Group και πουθενά αλλού, τονίζουν κοινοτικές πηγές, σχολιάζοντας το μπαράζ επαφών του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, Γ.Βαρουφάκη, σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

Αξιωματούχος των Βρυξελλών τονίζει πως η «επίθεση γοητείας» βρίσκει ήδη τα πρώτα της εμπόδια καθώς έπειτα από τη πρώτη συνάντηση του Έλληνα υπουργού με τον Γάλλο ομόλογο του Μισέλ Σαπέν ο δεύτερος δήλωσε πως «δεν υπάρχει άλλη λύση από αυτή μιας συμφωνίας».

Η συνάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη με τον Πιερ Μοσκοβισί στο κτήριο Berlaymont της Ευρωπαικής Επιτροπής αναμένεται να διεξαχθεί στις 2.30 ώρα Αθήνας, χωρίς όμως να αναμένεται κάποιο θεαματικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών θα ακούσει προσεκτικά τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ, όμως δεν θα γίνει κάτι περισσότερο από το να του υποδείξει πως υφίσταται μια ξεκάθαρα εξουσιοδοτημένη ομάδα, το Brussels Group, που διαχειρίζεται τις διαπραγματεύσεις και η αρμοδιότητα εύρεσης μιας συμφωνίας βρίσκεται εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ