Βαρουφάκης στη Die Zeit: Εγώ δίνω τον τόνο στη διαπραγμάτευση

Βαρουφάκης στη Die Zeit: Εγώ δίνω τον τόνο στη διαπραγμάτευση
Στη διαβεβαίωση ότι παραμένει ο επικεφαλής της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην online έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι είναι ο άνθρωπος που «δίνει τον τόνο».

Ο κ. Βαρουφάκης δεν βλέπει τον εαυτό του απομονωμένο. Σε ερώτηση αν αισθάνεται ότι κανείς από το Eurogroup δεν θέλει πλέον να διαπραγματευτεί μαζί του, απαντά πως κάτι τέτοιο είναι λογικό:

«Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση, που αμφισβητεί τη μέχρι τώρα πολιτική λιτότητας. Ότι θα συναντούσαμε μεγάλη αντίσταση στο Eurogroup με αυτό ήταν βέβαια ξεκάθαρο».

Όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς που αναφέρθηκαν για το άτομό του σύμφωνα με μέλη του Eurogroup, o Βαρουφάκης εμφανίζεται δύσπιστος. «Είναι λυπηρό ότι κάποια μέσα αναφέρουν πράγματα που ποτέ δε συνέβησαν», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Για τον πρόσφατο σχηματισμό της ομάδας διαπραγμάτευσης ο υπουργός Οικονομικών ισχυρίστηκε ότι συνεργαζόταν με πολλά από τα μέλη της μέχρι τώρα και μάλιστα επί μονίμου βάσεως.

Τώρα, αυτοί εντάχθηκαν κι επίσημα σε μια ομάδα, η οποία απέκτησε απλώς ένα όνομα. Ο ίδιος, όπως είπε, προεδρεύει αυτής της ομάδας, η οποία λειτουργεί υπό την αρμοδιότητά του.

Κι όπως άλλωστε πρόσθεσε «εγώ λαμβάνω τις αποφάσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ