Δραγασάκης:«Σε περίπτωση ανεπιθύμητου αδιεξόδου το λόγο πρέπει να τον έχει ο λαός»

Δραγασάκης:«Σε περίπτωση ανεπιθύμητου αδιεξόδου το λόγο πρέπει να τον έχει ο λαός»
Η κυβέρνηση εργάζεται ώστε να κλείσει η συμφωνία τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη ο οποίος σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο το πρωί της Τετάρτης ανέφερε πώς η πρόοδος είναι επαρκής για να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία με τους εταίρους.

Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μια συμφωνία και συγκεκριμένα πως πάει τώρα σε μία «minimum συμφωνία», με ενέργειες που μπορούν να πραγματοποιηθούν άμεσα. Ωστόσο, όπως τόνισε, σε περίπτωση ανεπιθύμητου αδιεξόδου, το λόγο πρέπει να τον έχει ο λαός, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

«Δουλεύουμε για να κλείσει η συμφωνία τις πρώτες ημέρες του Μαΐου. Η πρόοδος είναι επαρκής για να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση, ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση χρειάζεται να ενημερώσει πληρέστερα την κοινή γνώμη των ευρωπαϊκών κρατών για τις πραγματικές της θέσεις.

Όπως υποστήριξε ο κ. Δραγασάκης με τη συμφωνία στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου υπήρξε ένας πρώτος συμβιβασμός, εξηγώντας ότι σήμερα η κυβέρνηση επιδιώκει μία συμφωνία-λύση, αλλά όπως τόνισε, δεν αρκεί όμως «οποιαδήποτε λύση», αλλά μία που να είναι βιώσιμη.

«Κλείνοντας η ενδιάμεση συμφωνία θα ανοίξει η μακρόπνοη συζήτηση για το χρέος, τα πρωτογενή πλεονάσματα, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη», είπε.

Όσον αφορά στον ανασχεδιασμό στη διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης, είπε πως είναι απόρροια της εμπειρίας που απέκτησαν όλο αυτό το διάστημα, προσθέτοντας πως «προχωρούμε μαθαίνοντας και γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί» και ότι «η δομή μας αντιστοιχείται στις ανάγκες της συγκυρίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ