Ο Τσέχος ΥΠΟΙΚ απορρίπτει το ευρώ λόγω Ελλάδας

Ο Τσέχος ΥΠΟΙΚ απορρίπτει το ευρώ λόγω Ελλάδας
Απορρίπτει το ενδεχόμενο ένταξης της χώρας στην ευρωζώνη τουλάχιστον μέχρι το 2018, ο υπουργός Οικονομικών της Τσεχίας, λόγω του κινδύνου που δημιουργεί η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Αθήνα.

Ο Andrej Babiš, που είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, απέρριψε την πρόταση που εξέφρασε μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου στην Πράγα για ένταξη της χώρας στο ευρώ, τονίζοντας ότι το κόστος ένταξης είναι υψηλό, πως θα υπάρξει αρνητικός αντίκτυπος για τους εξαγωγείς της χώρας, αλλά και τον κίνδυνο ελληνικής χρεοκοπίας.

«Δεν είναι υπέρ. Το ευρώ πραγματικά δεν είναι θέμα προς το παρόν. Μπορούμε να το συζητήσουμε, τι είναι αρνητικό, τι είναι θετικό, αλλά σίγουρα δεν θα υπάρξει ένταξη με αυτή την κυβέρνηση» δήλωσε.

Ο πρόεδρος της Τσεχίας, Milos Zeman, που είναι θερμός υποστηρικτής της ένταξης στην ευρωζώνη, συγκάλεσε συνεδρίαση με τον κ. Andrej Babiš, τον πρωθυπουργό Bohuslav Sobotka και τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Miroslav Singer. Η συνάντησή τους θα γίνει στις 31 Μαίου.

«Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός το θέλουν, αλλά εγώ παρακολουθώ τι γίνεται… Τι θα συμβεί στην ευρωζώνη όταν θα καταρρεύσει η Ελλάδα;» αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε:

«Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Το ξέρουν όλοι. Το ερώτημα είναι που θα κηρύξει στάση πληρωμών; Στο ΔΝΤ; Στην ΕΚΤ; Στο λαό της χώρας; Σε άλλες τράπεζες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ