Βερολίνο: Περιμένουμε τις ελληνικές προτάσεις επί εβδομάδες

Βερολίνο: Περιμένουμε τις ελληνικές προτάσεις επί εβδομάδες
Την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει τις προτάσεις της εγκαίρως, πριν από το Eurogroup της 11ης Μαΐου, εξέφρασε ο Μάρτιν Γέγκερ, εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ωστόσο ότι οι εταίροι περιμένουν τις ελληνικές προτάσεις επί εβδομάδες.


«Ο στόχος μας είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ. Γι' αυτό εργαζόμαστε εντατικά», δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι «η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας».

«Περιμένουμε τις προτάσεις και περιμένουμε επί εβδομάδες. Είναι απογοητευτικό, αλλά είμαστε υπομονετικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το περιεχόμενο της συνεδρίασης στη Ρίγα, ο Μάρτιν Γέγκερ δήλωσε ότι κατά την άποψη των θεσμών η ελληνική πλευρά δεν έχει καταθέσει μέχρι στιγμής εκείνες τις προτάσεις οι οποίες θα επέτρεπαν «το όλο πακέτο που έχει διατυπωθεί στο μνημόνιο να μπορέσει να καταγραφεί εκ νέου και συνεκτικά».

Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Ελπίζω ότι οι Έλληνες εκπρόσωποι μετά από αυτή τη συνεδρίαση έλαβαν τα ανάλογα μηνύματα και ότι τα έχουν μεταφέρει στην πατρίδα τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ