Κομισιόν: Πρέπει να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις

Κομισιόν: Πρέπει να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις
Η επιτάχυνση των διαπραγματεύσευων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών αποτελεί κοινή αντίληψη ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, όπως δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκαν καθ'όλη τη διάρκεια του σαββατοκύριακου και ότι συνεχίζονται σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης του Brussels Group, καθώς και τις επόμενες ημέρες.

Η Ανίκα Μπράιτχαρτ πρόσθεσε ότι οι διαβουλεύσεις πραγματοποιούνται σε όλα τα επίπεδα, αλλά τόνισε ότι απομένει πολλή δουλειά ακόμη σε επίπεδο τεχνικό. Η ίδια εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει τόσο το περιεχόμενο των συνομιλιών, όσο και ενδεχόμενες αλλαγές επί της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων.

Τέλος, ερωτηθείσα για δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου που αναφέρονται σε αλλαγές που υπήρξαν, στο πλαίσιο της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, η Α. Μπράιτχαρτ σημείωσε ότι «είναι πρωταρχικής σημασίας όποιος συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις να έχει και την εξουσιοδότηση να το κάνει».

Αξιολόγηση