«Λίστα Νικολούδη»: Στους 85.000 οι μεγαλοκαταθέτες εξωτερικού την τελευταία πενταετία

«Λίστα Νικολούδη»: Στους 85.000 οι μεγαλοκαταθέτες εξωτερικού την τελευταία πενταετία
Με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνιος Γρέγος ζητώντας να χορηγηθούν τα στοιχεία για τη «λίστα Νικολούδη», ο κ. Νικολούδης ξεκαθαρίζει ότι η «λίστα Νικολούδη» δεν αφορά πλέον τον υπουργό Επικρατείας.

Όπως τονίζει στην επιστολή του ο κ. Νικολούδης,πλέον ο υπουργός Επικρατείας δεν έχει καμία σχετική αρμοδιότητα, ούτε έχει δικαίωμα να ζητήσει τη γνωστοποίηση του συγκεκριμένου καταλόγου από την αρμόδια Αρχή.

Σημειώνεται ότι η «λίστα Νικολούδη» είναι ένας κατάλογος 85.000 περίπου προσώπων, τα οποία είχαν στείλει στο εξωτερικό εμβάσματα άνω των 200.000 ευρώ, κατά περίπτωση, από το 2010 και εντεύθεν. Ο κατάλογος αυτός είχε καταρτιστεί από την Αρχή του άρθρου 7 του Ν. 3691/2008, της οποίας ο νυν υπουργός Επικρατείας ήταν πρόεδρος μέχρι τις 26.1.2015.

Ο κ. Νικολούδης επισημαίνει ότι η αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό δεν είναι εξ ορισμού παράνομη και τονίζει ότι η γνωστοποίηση του ως άνω καταλόγου (ακριβέστερα ονομάτων που περιλαμβάνονται σε αυτόν) δεν είναι κατά νόμο δυνατή δεδομένου ότι αποτελούν απόρρητες πληροφορίες της ως άνω Ανεξάρτητης Αρχής.

Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός Επικρατείας δεν έχει καμία σχετική αρμοδιότητα, ούτε έχει δικαίωμα να ζητήσει κάτι σχετικό από την ως άνω Αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ