Μοσκοβισί: Η Ελλάδα ανήκει στην ζώνη του ευρώ

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα ανήκει στην ζώνη του ευρώ
Σταθερός στην άποψη ότι «η θέση της Ελλάδος είναι μέσα στο ευρώ», παραμένει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στο RTL.

Ωστόσο όπως ανέφερε υπάρχει πολύ μικρή πρόοδος στις συνομιλίες για τη λίστα μεταρρυθμίσεων και τόνισε την ανάγκη ναβρεθούν βιώσιμες λύσεις καθώς ο χρόνος πιέζει.

«Έχουμε κάνει πρόοδο. Αλλά αυτή η πρόοδος είναι ανεπαρκής. Αυτή η πρόοδος είναι πάρα πολύ αργή. Τώρα κάτι που για μένα πρέπει οπωσδήποτε να λυθεί, ενώ αν πηγαίνουμε αργά τη στιγμή που ο χρόνος πιέζει και εμείς πάμε βήμα – βήμα υπάρχει πρόβλημα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά σημειώνει ότι «δεν είναι δυνατόν να μην υπάρξει συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο. Όλοι θα κάνουμε τα πάντα ώστε να υπάρξει συμφωνία».

«Σας λέω εδώ ότι τις επόμενες ημέρες, στις λίγες επόμενες εβδομάδες, γιατί υπάρχει το Eurogroup στις 11 Μαΐου, που είναι πολύ σημαντικό. Θα επιταχύνουμε τη διαδικασία. Είμαι πεπεισμένος», προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική κυβέρνηση εκτιμά ότι εισακούστηκε "το μήνυμα της Ρίγας που ήταν σκληρό, σε κάθε περίπτωση αποφασιστικό".

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ρωτήθηκε και για τις σχέσεις του με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και "αν τα πηγαίνει καλά μαζί του" για να απαντήσει:

«Είναι δύσκολο. Αλλά δεν είναι δική μου δουλειά να κρίνω τους συνομιλητές μου. Εγώ παίρνω ότι μου δίνουν. Είναι ένας έξυπνος άνθρωπος. Όχι πάντοτε εύκολος, αλλά έξυπνος. Μπορούμε να βρίσκουμε κοινή γλώσσα και εν πάσει περιπτώσει αυτό επιθυμώ».

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ότι η Κομισιόν εξετάζει την προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών της για ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ