ΓΛΚ: Πλήρως εξασφαλισμένες οι ταμειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας

ΓΛΚ: Πλήρως εξασφαλισμένες οι ταμειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας
Οι υποχρεώσεις του δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων και των πληρωμών μισθών και συντάξεων, είναι πλήρως εξασφαλισμένες για τον Μάιο, διαβεβαιώνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σύμφωνα μεκορυφαίες πηγές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους,το έλλειμμα των 400 εκατ. ευρώ για το οποίο είχε αναφερθεί νωρίτερα σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega καλύφθηκε πλήρως αμέσως μετά από φορείς του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και ασφαλιστικά ταμεία με οικειοθελή τρόπο.

Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, μιάμιση ώρα μετά τις αρχικές δηλώσεις του στο Mega, ο Δημήτρης Μάρδας δήλωσε ότι «κάναμε συσκέψεις όλη αυτή τη μιάμιση ώρα και θεωρούμε ότι καλύπτεται αυτό το ποσό. Είδαμε πόσα χρήματα μπορούν να έλθουν αμέσως και θεωρούμε ότι σύμφωνα με αυτά που έχουμε και αυτά που προσδοκούμε θα ξεπεραστεί το πρόβλημα».

Σε ερώτηση σχετική για το που βρέθηκαν τα χρήματα ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε: «Υπάρχουν ασφαλιστικά ταμεία που μας έστειλαν μήνυμα ότι έχουν την πρόθεση να καταθέσουν κάποια χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Το ποσό αυτό που θα δώσουν μπορεί και να είναι παραπάνω από αυτό που χρειαζόμαστε. Εμείς όμως εξακολουθούμε να ψάχνουμε να βρούμε χρήματα, έτσι ώστε να έχουμε ένα μεγάλο μαξιλάρι γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί και το Μάιο».

Επίσης, ο κ. Μάρδας είπε ότι βρίσκεται σε επαφή με δημόσιες εταιρίες όπως ο ΔΕΣΦΑ και η ΔΕΠΑ ώστε να συμβάλουν στην προσπάθεια να βρεθούν χρήματα.

Όπως είπε:« Δεν μας ενδιαφέρει αυτό καθαυτό το ποσό των 400 εκατ. ευρώ που θεωρούμε ότι θα το καλύψουμε, αλλά εμείς θέλουμε ένα μεγάλο σύνολο αποθεμάτων, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί οτιδήποτε απρόσμενο υπάρξει. Στόχος μου είναι τα 2,5 δισ. ευρώ τα οποία τα χρειάζομαι για να καλύψω οποιαδήποτε ανάγκη προκύπτει και τον Μάιο».

Τόσο ο τρόπος με τον οποίο δημοσιοποιήθηκε αρχικά το έλλειμμα των 400 εκατ. ευρώ, όσο και η «επανόρθωση» από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, μετά από τη σύσκεψη στο ΓΛΚ, φέρεται πως έχει προκαλέσει ενδοκυβερνητική δυσφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ