Οι 1500 φορείς που θα χάσουν τα αποθεματικά τους - Όλη η λίστα

Οι 1500 φορείς που θα χάσουν τα αποθεματικά τους - Όλη η λίστα
Περισσότεροι από 1.500 φορείς: δήμοι, περιφέρειες, ΔΕΚΟ, νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, ανεξάρτητες αρχές, μουσεία, αθλητικές εγκαταστάσεις υποχρεώνονται να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας ώστε να αξιοποιηθούν για τις δανειακές ανάγκες του δημοσίου.

Όπως προκύπτει από το περιεχόμενό της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου , οι μοναδικοί φορείς που τη γλιτώνουν είναι οι εισηγμένες εταιρίες ενώ για τα ασφαλιστικά ταμεία η ένταξη είναι «προαιρετική».

Η λέξη «δύνανται» που εμπεριέχει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πρακτικά σημαίνει ότι οι διοικήσεις των ταμείων μπορούν να πιεστούν από την κυβέρνηση να μεταφέρουν μέρος των διαθεσίμων στην ΤτΕ ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν οι ανάγκες για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών.

Η λίστα, η οποία ισχύει από Σεπτέμβριο του 2014, περιλαμβάνει τα 1.500 ονόματα φορέων που πρέπει να μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους στην ΤτΕ. Ανάμεσά τους δήμοι, βρεφοκομεία, γηροκομεία, νοσοκομεία, βιβλιοθήκες, λιμενικά ταμεία και ωδεία έως παιδικοί σταθμοί, στάδια, ο ΕΟΠΥΥ, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, η Εθνική Επιτροπή για την UNESXO, ο ΟΔΔΗΧ, ο ΕΛΓΑ, ο ΟΣΕ, οι εθνικοί δρυμοί, τα ΤΕΙ κτλ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ