Πολ Τόμσεν: Μακριά από το στόχο οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Πολ Τόμσεν: Μακριά από το στόχο οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα
Μικρή πρόοδο αν και «οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ μακριά από τον στόχο» βλέπει ο Πολ Τόμσεν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σύμφωνα με δηλώσεις του σε γερμανική εφημερίδα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδαHandelsblatt οεπικεφαλής ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ τόνισε ότι «υπάρχει μια ώθηση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των τριών θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης εδώ και κάποιες μέρες» και συνέχισε:«Αυτό είναι μια καλή εξέλιξη και μας δίνει λόγους να ελπίζουμε».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «απέχουμε ακόμη από το στόχο» και ότι χρειάζεται μεγαλύτερη επιτάχυνση για να υπάρξει έγκαιρα μια συμφωνία.

Ο Π. Τόμσεν δήλωσε ότι τα χρήματα της Αθήνας θα διαρκέσουν πιθανότατα έως τον Ιούνιο: «Το βάρος των πληρωμών που καλείται να καταβάλει η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο. Πρέπει να φτάσουμε σε μια συμφωνία πριν ξεκινήσουν, οπότε να εκταμιευτούν δόσεις από τη βοήθεια».

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι κανείς δεν θα πρέπει να υποτιμά τους κινδύνους από ενεδεχόμενο Grexit. «Κανείς δεν θα πρέπει να θεωρεί ότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ δεν θα συνοδευτεί από προβλήματα", σημείωσε, προσθέτοντας πως είναι σημαντικό να περιοριστούν πιο μακροπρόθεσμα ρίσκα όπως "ο κίνδυνος να αντιμετωπιστεί η ευρωζώνη σαν μια ένωση όπου μπορείς να μπαίνεις και να βγαίνεις όποτε επιθυμείς».

«Πρέπει να σταλεί ένα πολύ ισχυρό πολιτικό μήνυμα» από την ευρωζώνη ότι ενοποιείται περαιτέρω για να αντιμετωπίσει τέτοιους κινδύνους, υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ