Süddeutsche Zeitung: Έχει ήδη ληφθεί η απόφαση για Grexit

Süddeutsche Zeitung: Έχει ήδη ληφθεί η απόφαση για Grexit
H απόφαση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη έχει ήδη ληφθεί υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, βάζοντας “φωτιά” στη διαπραγμάτευση, με το μπαράζ των αρνητικών δημοσιευμάτων να συνεχίζεται.

Υπό τον τίτλο «Χαμένες ψευδαισθήσεις», η γερμανική εφημερίδαεπισημαίνει πως δεν θα υπάρξει στο επόμενο διάστημα λύση στο ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα.

«Για το λόγο αυτό οι αγορές έλαβαν υπόψη τους όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στην Νέα Υόρκη», αναφέρει και προσθέτει: «Δεν θα υπάρξει στο επόμενο διάστημα λύση στο ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα. Όμως ακριβώς αυτό απαιτείται για να αποφύγει η Ελλάδα την πτώχευση».

Σύμφωνα με την εφημερίδα και όπως μεταδίδει η Deutsche Delle, αυτό σημαίνει ότι η απόφαση έχει λίγο πολύ ληφθεί και από ό,τι φαίνεται «η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη»

Την ίδια ώρα σε άρθρο της που επιγράφεται «Ad calendas Graecas (Στις ελληνικές καλένδες) – η κρίση θα διαρκέσει» η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρεται στα διάφορα σενάρια γύρω από τις εξελίξεις στην ελληνική κρίση χρέους.

«Πτώχευση; Grexit ή μήπως άμεσα νέες πιστώσεις; Είναι πιθανό η διένεξη με τους ευρωπαίους εταίρους να συνεχιστεί μέχρι το φθινόπωρο και ενδεχομένως να καταλήξει σε εκλογές», αναφέρει και παρατηρεί πως ακόμη κι αν υπάρχει λύση για τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η δημόσια συζήτηση για το μέλλον της χώρας εκκρεμεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ