Σόιμπλε: Δύσκολη η κατάσταση της Ελλάδας - Δεν υπάρχει προσδοκία για λύση

Σόιμπλε: Δύσκολη η κατάσταση της Ελλάδας - Δεν υπάρχει προσδοκία για λύση
Δύσκολη χαρακτήρισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, ενώ εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης τις επόμενες εβδομάδες.

«Κανείς δεν αναμένει λύση για την Ελλάδα στο επόμενο Eurogroup της 24ης Απριλίου», τόνισε χαρακτηριστικά από την Ουάσιγκτον ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ μιλώντας σε συνέδριο.

Ο Σόιμπλε τόνισε ότι η Ελλάδα έχει μεγαλύτερα προβλήματα από άλλες χώρες της Ευρωζώνης ενώ χαρακτήρισε υπερβολικά φιλόδοξο το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης.

Σύμφωνα με τον Γερμανό πολιτικό το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά ότι κάποια ημέρα θα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική. «Η Ελλάδα είναι πηγάδι χωρίς πάτο, χωρίς να είναι ανταγωνιστική» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας έχει καταστρέψει όσα έχτισε η προηγούμενη, σχολίασε ακόμα ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ, πρόσθεσε ο γερμανός αξιωματούχος, για να προσθέσει με νόημα ότι «η ΕΕ είναι ευθύνη όλων των μελών».

Για την ανάγκη μιας ισχυρής γερμανικής οικονομίας, έκανε λόγο, στη συνέχεια, ο Schaeuble, τονίζοντας ότι είναι προς όφελος όλης της Ευρώπης, η οποία παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις αντιμετώπισε ικανοποιητικά την κρίση.

Πρόσθεσε, όμως, ότι η Ευρωζώνη δεν είναι σε θέση να παρουσιάσει τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης, σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ τόνισε ότι η ΕΚΤ είναι σε θέση «μόνο να αγοράζει χρόνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ