Αποχωρεί από την Ελλάδα η Task Force λόγω άρνηση της κυβέρνησης Τσίπρα να συνεργαστεί μαζί της

Αποχωρεί από την Ελλάδα η Task Force  λόγω άρνηση της κυβέρνησης Τσίπρα να συνεργαστεί μαζί της
Διαλύεται και αποχωρεί από την Ελλάδα η Task Force μετά την άρνηση της κυβέρνησης Τσίπρα να συνεργαστεί μαζί της μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους με γνώση του θέματος.

Η Task Force, η ομάδα εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε στόχο να βοηθήσει την Ελλάδα να βελτιώσει τη δημόσια διοίκηση και να αντλήσει περισσότερα κεφάλαια από την ΕΕ.

Σύμφωνα με το Reuters η αποχώρηση της Ομάδας Δράσης ενδέχεται να θορυβήσει ορισμένες χώρες-μέλη της ΕΕ οι οποίες είναι ήδη ενοχλημένες με την πρόθεση της Αθήνας να εγκαταλείψει κάποιες μεταρρυθμίσεις, Η Task Force αναμένεται να αναμορφωθεί και να χάσει το όνομά της. Το προσωπικό της, περίπου 50 υπάλληλοι, θα μετακινηθεί σε άλλο τομέα της Κομισιόν, με αποστολή να βοηθά κάθε χώρα που τη χρειάζεται και όχι μόνον την Ελλάδα.

Όπως έχει προγραμματιστεί, ο Γερμανός επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ θα αποχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες από την Αθήνα, αναλαμβάνοντας νέο ρόλο. «Πρέπει οπωσδήποτε να την αποκαλούμε Task Force;» διερωτήθηκε στέλεχος με γνώση του θέματος και πρόσθεσε πως «η λογική είναι ότι το μοντέλο της Task Force μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες χώρες με αντίστοιχες δυσκολίες».

Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι «ο Γιούνκερ είπε στον Τσίπρα στην τελευταία συνάντησή τους πως η αποστολή της Task Force λήγει και θα αντικατασταθεί από έναν νέο θεσμό με τον ίδιο ρόλο, αλλά για όλα τα κράτη-μέλη». «Η ελληνική κυβέρνηση θα κρατήσει επαφή με την Task Force αλλά δεν θα συνεργαστούμε μαζί τους. Είναι πολιτικό το ζήτημα», δήλωσε έτερος Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ