Βόμβα Βαρουφάκη: Δεν μας ικανοποιούν οι λύσεις των θεσμών

Βόμβα Βαρουφάκη: Δεν μας ικανοποιούν οι λύσεις των θεσμών
Σαν «βόμβα» έσκασε η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη ο οποιός μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ινστιτούτου για τη Νέα Οικονομική Σκέψη (New Economic Thinking) τόνισε ότι θεσμοί της Ευρωζώνης δεν προσφέρουν ικανοποιητικές λύσεις.

Η ΕΕ είναι μια ασσύμετρη ένωση και σε κάποιο σημείο αυτές οι ενώσεις τελικά καταρρέουν ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών στην τοποθέτησή του.

Οι θεσμοί που έχουν δημιουργήσει αυτή την ασσύμετρη ένωση πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες, συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί λειτουργούν σαν τράπεζες και προσποιούνται ότι δεν γνώριζαν ότι η κρίση έρχεται.

Μιλώντας για την Ελλάδα σημείωσε ότι «υπήρχε μια μακρά περίοδος μεγάλων αλλαγών ή καλύτερα παράλογου πλουτισμού».

«Το μεγάλο ερώτημα είναι αν υπό αυτό το πλαίσιο μπορούμε να πούμε ότι πήραμε το μάθημά μας οικονομικής ιστορίας και μπορούμε να αποφύγουμε μελλοντικά προβλήματα. Μπορώ να απαντήσω αμέσως: Οχι δεν πήραμε το μάθημά μας. Εχουμε ακόμα πολλή δουλειά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Αναφερόμενος στη συζήτηση περί εξόδου κάποιας χώρας από την ΕΕ σημείωσε ότι «το γεγονός ότι καμία χώρα δεν θα έπρεπε να ενταχθεί στην ΕΕ όπως σχεδιάστηκε δεν σημαίνει ότι πρέπει και να αποχωρήσει, αλλά αντίθετα θα πρέπει να υπάρξει ανασχεδιασμός (σ.σ. της ΕΕ)».

Αξιολόγηση