Συνάντηση Βαρουφάκη-Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον

Συνάντηση Βαρουφάκη-Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον
Συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσιγκτον, θα έχει το βράδυ σήμερα ο υπουργός Οικονομικών.

Τη Δευτέρα ο κ. Βαρουφάκης θα συναντηθεί με αξιωματούχους του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών. Τη διαβεβαίωση ότι τα χρήματα για την πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ βρίσκονται στα κρατικά ταμεία, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας.

Τη Δευτέρα, στις 10 το πρωί, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, θα συναντηθεί στην Ουάσινγκτον με τον Αμερικανό υφυπουργό Οικονομικών για τις Διεθνείς Υποθέσεις Nathan Sheets, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο προστίθεται ότι ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Jack Lew απουσιάζει σε προγραμματισμένες διακοπές.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, «δεν υπάρχουν "5", "6" ή "7" μέτρα "φωτιά" στο τραπέζι», αλλά διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Υπάρχουν από ελληνικής πλευράς οι "κόκκινες γραμμές", τις οποίες κατά κόρον έχει επαναλάβει ο πρωθυπουργός (ασφαλιστικό, εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις) και υπάρχει μια ενιαία ομάδα διαπραγμάτευσης, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας δεν συνομίλησε τις τελευταίες ημέρες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Αξιολόγηση