Ξεκίνησε η λειτουργία της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους

Ξεκίνησε η λειτουργία της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους
Από τις 12 το μεσημέρι, ξεκίνησε η λειτουργία της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους που συγκροτήθηκε με απόφαση της προέδρου της Βουλής, κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Έργο της η διερεύνηση των πραγματικών γενεσιουργών αιτιών που δημιούργησαν και εκτόξευσαν το χρέος. Την επιτροπή συγκροτούν επιστήμονες, ειδικοί και ενεργοί πολίτες.

Η εναρκτήρια διαδικασία, που γίνεται στη Βουλή, στην αίθουσα της Γερουσίας, θα διαρκέσει από σήμερα έως τη Μ. Τρίτη. Το «παρών» δίνουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Το συντονισμό και τις σχέσεις της Επιτροπής με το Ευρωκοινοβούλιο και τα Κοινοβούλια των κρατών μελών της Ευρώπης και του κόσμου, έχει αναλάβει η Ευρωβουλευτής κυρία Σοφία Σακοράφα, ενώ τον Επιστημονικό Συντονισμό της διεθνούς ομάδας έχει αναλάβει ο ειδικός επί θεμάτων χρέους Ερίκ Τουσέν.

Τα πρώτα ευρήματα της Ε[ιτροπής Λογιστικού Ελέγου θα δημοσιοποιηθούν τον Ιούνιο, ενώ αναφορές για την πρόοδο του έργου της Επιτροπής θα δημοσιοποιούνται συχνά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ