Το ΔΝΤ ανακαλεί προσωρινά το προσωπικό του από την Αθήνα

Το ΔΝΤ ανακαλεί προσωρινά το προσωπικό του από την Αθήνα
Σε προσωρινή ανάκληση του προσωπικού του από την ΑΘήνα προχωράει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξαιτίας της δυσφορίας του για τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα.

Το παραπάνω αποκαλύπτει σε δημοσίευμά του το γερμανικόπεριοδικόSpiegel σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Επειδή η βαλίτσα των διαπραγματεύσεων φαίνεται να τραβάει, κρίθηκε ότι καλό θα ήταν το προσωπικό του ΔΝΤ στην Αθήνα να αφήσει τα πόστα του και να επιστρέψει».

«Οι συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων της Ελλάδας και του ΔΝΤ θα συνεχιστούν μετά το Πάσχα. Το Πάσχα των Ορθόδοξων είναι μία εβδομάδα αργότερα από το Πάσχα των Καθολικών, για το λόγο αυτό και οι Έλληνες θεωρούν πως θα πρέπει να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις. Συνεπώς, οι συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης των αξιωματούχων του ΔΝΤ μετατίθενται για τα μέσα Απριλίου», σημειώνει το δημοσίευμα.

Το Spiegel αποκαλύπτει επιπλέον ότι κατά κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του Euroworking Group την Τετάρτη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Νίκος Θεοχαράκης αποκάλεσε τα τεχνικά κλιμάκια του Brussels Group «τελείως ανίκανα».

Ο γενικός γραμματέας υποστήριξε -όπως και είχε κάνει και ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης- ότι η χώρα του την επόμενη εβδομάδα δεν θα μπορέσει να πληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ, παραθέτοντας τη δήλωση του κ.Θεοχαράκη: «Στις 9 Απριλίου έρχεται το τέλος»

«Ωστόσο, οι δηλώσεις από την Αθήνα είναι αντιφατικές. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Μάρδας την Παρασκευή, "η χώρα μπορεί να πληρώσει τις επόμενες δόσεις της. Ετσι όπως έχουν τα πράγματα, θα πληρώσουμε αυτά που πρέπει να πληρώσουμε. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, τα χρήματα επαρκούν"», καταλήγει το περιοδικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ