Νέο ραντεβού Βαρουφάκη-Νικολούδη με το ΥΠΟΙΚ Ελβετίας για τις καταθέσεις

Νέο ραντεβού Βαρουφάκη-Νικολούδη με το ΥΠΟΙΚ Ελβετίας για τις καταθέσεις
Με στόχο για μία πιο καλή συνεργασία για τη χαρτογράφηση των ελληνικών καταθέσεων, οι υπουργοί Οικονομικών και Επικρατείας θα συναντηθούν την Τρίτη με την αντιπροσωπεία του ελβετικού ΥΠΟΙΚ.

Την Τρίτη 14/04/2015 ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης και ο Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς Π. Νικολούδης θα συναντηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, με αντιπροσωπεία του Υπουργείου Οικονομικών της Ελβετίας, με επικεφαλής τον Υφυπουργό για διεθνή Οικονομικά θέματα Dr. Jacques de Watteville.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί συνάντηση (26/03/2015) με τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, προκειμένου να υπάρξει επανεκκίνηση και εντονότερη συνεργασία των φορολογικών αρχών των δύο χωρών στο μέλλον.

Οι ελβετικές αρχές είχαν εκφράσει τότε την απορία τους για την απουσία ενδιαφέροντος από τις ελληνικές αρχές κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα για εκκρεμείς υποθέσεις Ελλήνων πολιτών κι επιχειρήσεων στην Ελβετία. Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, μόνο δεκαπέντε αιτήματα συλλογής και διαβίβασης στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ