Βαρουφάκης στην Handelsblatt: Το παιχνίδι του «μουτζούρη» πρέπει να τελειώσει

Βαρουφάκης στην Handelsblatt: Το παιχνίδι του «μουτζούρη» πρέπει να τελειώσει
Με τίτλο «Το παιχνίδι του μουτζούρη πρέπει να τελειώσει» ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ζητά με άρθρο του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, «εκεχειρία» με τους Γερμανούς και προσπαθόντας να ρίξει τους τόνους μεταξύ Αθηνών και Βερολίνου υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να πληρώσει τα χρέη της.

Όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα στην ιστοσελίδα της, ύστερα από το σάλο που ξέσπασε στη Γερμανία για το προτεταμένο δάκτυλο του Έλληνα υπουργού Οικονομικών μετά την συνέντευξή του στο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης «ARD», o Γιάνης Βαρουφάκης ανοίγει τα χαρτιά του σε ό,τι αφορά τις θέσεις της Ελλάδας για τη διαχείριση της κρίσης και καλεί Αθήνα και Βερολίνο να αφήσουν στην άκρη της προσβολές.

«Πρόκειται για ένα "τοξικό παιχνίδι" από την πλευρά των πολέμιων της Ευρώπης», λέει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «οι μόνοι που κερδίζουν απ΄αυτή την αντιπαράθεση είναι οι εχθροί της Ευρώπης κι αυτό πρέπει επιτέλους να σταματήσει».

Προσθέτει ακόμη πως η Ελλάδα δεν είχε κανένα δικαίωμα να δανείζεται: «Το γεγονός είναι Ελλάδα δεν είχε κανένα δικαίωμα να δανειστεί χρήματα από την Γερμανία ή από άλλες χώρες από την στιγμή που το χρέος της χώρας μας δεν ήταν διαχειρίσιμο».

Σημειώνει, δε, πως από το 2010 είχε προβλέψει ότι η σχεδιαζόμενη πολιτική με τα πακέτα διάσωσης θα είναι αδύνατη να εφαρμοστεί, καθώς θα μειωθεί αισθητά το εισόδημα των πολιτών.

«Πέντε χρόνια μετά την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται εντός κρίσης», γράφει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ