Δραγασάκης: Εντός εβδομάδων η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

Δραγασάκης: Εντός εβδομάδων η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ ΟΛΠ όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης στο πρακτορείο Xinhua και αναμεταδίδει το Reuters.


Σύμφωνα με το Reuters, η κινεζική Cosco ήταν μεταξύ των πέντε προτιμητέων υποψηφίων κατά τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο κ. Δραγασάκης πρόσθεσε ότι υπήρξε «μια μικρή καθυστέρηση» στην διαδικασία, ως αποτέλεσμα «αλλαγής της ελληνικής κυβέρνησης».

Η Cosco και οι άλλοι διεκδικητές «μπορούν να κάνουν μία πολύ ανταγωνιστική προσφορά» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο Xinhua.

Ο Γ. Δραγασάκης, σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την επίσημη θέση του Πεκίνου, χαρακτήρισε την υπάρχουσα συνεργασία του ΟΛΠ με την Cosco στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ «παράδειγμα της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών και «μεγάλης σημασίας για την Ελλάδα» εξαιτίας της καθοριστικής της σημασίας στην ανάπτυξη του λιμανιού.

Ανέφερε επίσης πως η Αθήνα έχει υιοθετήσει ένα τριετές αναπτυξιακό πλάνο που καλύπτει όλα τα projects κινεζικού ενδιαφέροντος συμπεριλαμβανομένου του Θριάσιου Εμπορευματικού Κέντρου, στον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του οποίου επίσης συμμετέχει η Cosco.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ