Στο μικροσκόπιο του Brussels Group η ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων

Στο μικροσκόπιο του Brussels Group η ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων
Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί σήμερα στο Brussels Group η λίστα των μεταρρυθμίσεων με στόχο να ανοίξει και πάλι η στρόφιγγα της χρηματοδότησης.

Σημειώνεται ότι στην λίστα μεταρυθμίσεων που έστειλε στις Βρυξέλλες η ελληνική κυβέρνηση,δεν προβλέπεται περικοπή μισθών, συντάξεων ή εφάπαξ, ούτε υφεσιακά μέτρα.Παράλληλα, αναμένονται έσοδα 3 δισ. ευρώ το 2015.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ακόμη ότι το πρόγραμμα είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο, προβλέποντας για το 2015 πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, ενώ θα επιτρέψει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος εκτιμάται ότι θα φτάσει το 1,4%.

Επίσης, διαβεβαιώνουν ότι οι μεταρρυθμίσεις για πρώτη φορά δεν θα οδηγήσουν στα ταμεία τους «συνήθεις υπόπτους», αλλά θα πληρώσουν επιτέλους οι έχοντες και κατέχοντες. Η ελληνική πλευρά θα συμμετέχει στη συζήτηση του Brussels Group με τους Γ.Χουλιαράκη, Ν.Θεοχαράκη και την Έλενα Παναρίτη. Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το EuroWorking Group, όπου πρέπει να δοθεί το οριστικό «ΟΚ» για την λίστα.

Η λίστα κλείδωσε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, στην τελική σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στην κατάρτιση της λίστας συμμετείχαν ομάδα του υπουργείου Οικονομικών, ομάδα από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης και συνεργάτες του Ευκλείδη Τσακαλώτου, όλοι υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Νίκου Σαγιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ