Τσακαλώτος:«Φοροδιαφυγή και είσπραξη φόρων θα φέρουν τα λεφτά για την αλλαγή του ΕΝΦΙΑ»

Τσακαλώτος:«Φοροδιαφυγή και είσπραξη φόρων θα φέρουν τα λεφτά για την αλλαγή του ΕΝΦΙΑ»
Η λίστα των μεταρρυθμίσεων κλειδώνει και το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα αποσταλεί στις Βρυξέλλες, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Μεταρρυθμίσεων

Δε μπορούμε να πάρουμε υφεσιακά μέτρα, τόνισε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Μεταρρυθμίσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπογραμμίζοντας πως με τους εταίρους «υπάρχει μία συμφωνία ότι εδώ τα μέτρα που χρειάζεστε είναι διαρθρωτικά, φορολογικά μέτρα».

Την ίδια ώρα ο κ. Τσακαλώτος τόνισε πως η λίστα των μεταρρυθμίσεων κλειδώνει και το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα αποσταλεί στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, σημείωσε πως «υπάρχουν διαφορές με τους δανειστές για τις ιδιωτικοποιήσεις, αγορά εργασίας και αναπτυξιακό μοντέλο»

«Το μεγάλο ζήτημα στη φορολογία είναι ότι δεν μαζεύουμε το ΦΠΑ», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσακαλώτος. λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το ΦΠΑ το συζητάμε. Προτείνουμε να μην αλλάξει». «Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά δεν βοηθά την οικονομία», πρόσθεσε.

Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί και το 2015 οι Ελληνες θα πληρώσουν τον φόρο που θα τον αντικαταστήσει, σημείωσε ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «φοροδιαφυγή και είσπραξη φόρων θα φέρουν τα λεφτά για την αλλαγή του ΕΝΦΙΑ».

Εντούτοις, ο κ. Τσακαλώτος είπε πως ο ΕΝΦΙΑ αυτή τη στιγμή «δεν είναι μέσα στη λίστα μεταρρυθμίσεων που συζητάμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ