Λαγκάρντ: Στο απυρόβλητο οι Έλληνες πλούσιοι

Λαγκάρντ: Στο απυρόβλητο οι Έλληνες πλούσιοι
Η επικεφαλής του ΔΝΤ,Κριστίν Λαγκάρντ, επισήμανε στον πρωθυπουργό ότι η λίστα που φέρει το όνομά της δεν έχει αξιοποιηθεί από την Ελλάδα.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία με την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι της Πέμπτης , συζήτησαν θέματα της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, αλλά και σχετικά με τα φορολογικά έσοδα και τη λίστα "Λαγκάρντ".

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας την ενημέρωσε για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, καθώς και για την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν οτι η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα με την κ. Λαγκάρντ να τονίζει ότι «στη χώρας σας έχω γίνει διάσημη από τη "λίστα Λαγκάρντ"», και τον Πρωθυπουργό να απαντά «ναι, αλλά με θετικό πρόσημο».

Τέλος σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού η κυρία Λαγκάρντ επεσήμανε στον κ. Τσίπρα ότι μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα προκειμένου να αξιοποιηθεί η λίστα και συνεχίζουν να μην πληρώνουν φόρους οι πλούσιοι. Μάλιστα ο πρωθυπουργός συμφώνησε μαζί της τονίζοντας ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι ένα κοινωνικό δίκαιο φορολογικό σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ