Η κυβέρνηση για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις βάζει χέρι στα ταμεία των ΔΕΚΟ

Η κυβέρνηση για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις βάζει χέρι στα ταμεία των ΔΕΚΟ
Η κυβέρνηση ,μετά τη δέσμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και άλλων φορέων του Δημοσίου, βάζει χέρι και στα ταμεία των ΔΕΚΟ.

Πρόκειται για την έσχατη λύση, στην οποία καταφεύγει προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανάγκες για πληρωμές από το Δημόσιο.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μέσω Τwitter. «Η κυβέρνηση μετά τα αποθεματικά των ασφαλισμένων και των αγροτών αναζητά ρευστότητα και στα αποθεματικά και τα ταμειακά διαθέσιμα των ΔΕΚΟ», έγραψε ο βουλευτής Αρκαδίας και παράλληλα ζήτησε επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση.

Οπως αναφέρει το capital, πρόκειται για συνολικά διαθέσιμα 1,1-1,3 δισ. ευρώ, μέρος από τα οποία θα πρέπει να ρευστοποιηθούν με τη «βοήθεια» που παρείχε χθες η ΕΚΤ αυξάνοντας το όριο πρόσβασης στον ELA.

Η κυβέρνηση πρέπει από Δευτέρα να καταβάλει 3,5 δισ. ευρώ για την πληρωμή μισθών και συντάξεων. Εφόσον ξεπεράσει αυτόν τον «κάβο», μετά πρέπει να αναζητήσει ρευστότητα για να καλύψει στις 9 Απριλίου 448 εκατ. ευρώ δόση προς το ΔΝΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ