Ικανοποιημένη η Κομισιόν για το κοινό ανακοινωθέν μετά την επταμερή

Ικανοποιημένη η Κομισιόν για το κοινό ανακοινωθέν μετά την επταμερή
Την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κοινό ανακοινωθέν αναφορικά με την Ελλάδα, στο οποίο κατέληξε η επταμερής συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ της 19ης προς την 20η Μαρτίου, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος Τύπου, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο Μ. Σχοινάς υπενθύμισε ότι στη συνάντηση, η Ελλάδα, οι εταίροι της στην ευρωζώνη και οι θεσμοί επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να επιταχύνουν το έργο τους και να το ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατόν, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, καθώς και ότι οι ελληνικές Αρχές δεσμεύτηκαν να παρουσιάσουν ένα πλήρη κατάλογο εξειδικευμένων μεταρρυθμίσεων τις επόμενες ημέρες (Διαβάστε ΕΔΩ).

Τόνισε δε ότι η ισχυρή πολιτική βούληση πρέπει τώρα να μετατραπεί σε δράσεις και πρόοδο. Υπενθύμισε επίσης ότι στην Αθήνα βρίσκονται τεχνικά κλιμάκια της Επιτροπής, ενώ παράλληλα θα διεξάγονται συζητήσεις στις Βρυξέλλες, προκειμένου να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία.

«Δεν είναι ώρα για λόγια και δηλώσεις, είναι ώρα για δουλειά» σημείωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Τέλος, αναφορικά με το ποσό των 2 δισ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία για την αντιμετώπιση της ανεργίας και για την τόνωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα, το οποίο ανακοίνωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη Σύνοδο Κορυφής, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής διευκρίνισε ότι πρόκειται για πόρους της περιόδου 2007-2013 που δεν είχαν αξιοποιηθεί, αλλά και για πρόωρη εκταμίευση κονδυλίων της περιόδου 2014-2020.

Ο κ. Σχοινάς σημείωσε, επίσης, ότι η αποτελεσματική εκταμίευση αυτών των πόρων, εντός του 2015, θα πραγματοποιηθεί υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται οι νομικές και διοικητικές προϋποθέσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ