Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας
Σε κακό κλίμα ξεκίνησε η συζήτησή του νομοσχεδίου για τις 100 δόσεις και της «επανεκκίνησης της οικονομίας» στην Ολομέλεια της Βουλής, με διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, για τη διαδικασία του κατεπείγοντος που επελέγη για την υπερψήφιση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, αξίωσε και σήμερα να αποσυρθεί το άρθρο 24 του νομοσχεδίου, με το οποίο παύει η λειτουργία της εταιρείας Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε., η οποία οδηγείται σε εκκαθάριση ενόψει της δημιουργίας νέας εταιρείας αξιοποίησης των δημοσίων ακινήτων.

Ο κ. Γεωργιάδης, παρότι διαβεβαίωσε πως δεν αμφισβητεί την εντιμότητα «κανενός μέλους του Κοινοβουλίου», άφησε εκ νέου αιχμές για εμπλοκή του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Σπύρου Σαγιά σε παλαιότερη τροποποίηση μίσθωσης ενός ακινήτου του «Παρακτίου Αττικού Μετώπου» (τροποποίηση που προσβάλλεται στα δικαστήρια τον Απρίλιο ως επιβλαβής για το Δημόσιο) και αξίωσε τουλάχιστον την απόσυρση του άρθρου μέχρι να διεξαχθεί η δίκη.

Με το αίτημα του κ. Γεωργιάδη συντάχθηκε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, ο οποίος παρατήρησε πως «η ρύθμιση αποδείχθηκε "ύποπτη" εφόσον στην υπόθεση εμπλέκεται ο κ. Σαγιάς», ενώ και το Κομμουνιστικό Κόμμα δια του Θανάση Παφίλη, παρατήρησε πως «τα θέματα του ΤΑΙΠΕΔ και του Παραλιακού Μετώπου είναι σοβαρά και σε ό,τι αφορά την κατεπείγουσα διαδικασία, η καλή ημέρα απ' το πρωί φαίνεται».

Η κ. Βαλαβάνη, αναγνωρίζοντας πως η χθεσινή της νομοθετική απόπειρα να κατοχυρωθεί η αναβολή της δίκης υπήρξε νομικά λανθασμένη, προέβη σήμερα σε τρίτη τροποποίηση του άρθρου 24, δηλώνοντας πως την ευθύνη εκπροσώπησης των συμφερόντων του Δημοσίου στη συγκεκριμένη δίκη, έχει προφανώς ο εκκαθαριστής της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ