Ραχόι: Η σημερινή συνάντηση δεν θα είναι καθοριστική για την Ελλάδα

Ραχόι: Η σημερινή συνάντηση δεν θα είναι καθοριστική για την Ελλάδα
Ίδια γραμμή με τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ κράτησε και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

Προσερχόμενος στη συνάντηση των ηγετών του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος το μεσημέρι της Πέμπτης, ο κ. Ραχόι είπε ότι αυτή δεν θα είναι μια καθοριστική συνάντηση, σημειώνοντας πως «καθοριστικό είναι ό,τι συμβαίνει στο Eurogroup».

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα τόσο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, όσο και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανέφεραν ότι δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής ή στην άτυπη συνάντηση που προγραμματίζεται για σήμερα.

Ο Αλ. Τσίπρας, η Γερμανίδα Καγκελάριος, ο Γάλλος πρόεδρος, ο πρόεδρος της ΕΚΤ και ο πρόεδρος της Κομισιόν, θα συναντηθούν σήμερα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος προεδρεύει των Συνόδων Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών. Θα συμμετέχει στις συζητήσεις ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών που προεδρεύει του Eurogroup.

Αξιολόγηση