Με τραγούδι των Beatles απαντάει ο Βαρουφάκης στο αν η Ελλάδα ζητά χρήματα

Με τραγούδι των Beatles απαντάει ο Βαρουφάκης στο αν η Ελλάδα ζητά χρήματα
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης με το τραγούδι Can't buy me love («Δεν μπορείς να μου αγοράσεις την αγάπη») απάντησε στο αν η Ελλάδα συνεχίζει να ζητά χρήματα.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην Ιταλική τηλεόραση για να απαντήσει σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα συνεχίζει να ζητά χρήματα χρησιμοποίησε στίχους από τους Beatles.

«Δεν συνεχίζω να ζητώ χρήματα. Ζητώ μια πιο ορθολογική αναβάθμιση του μακροοικονομικού προγράμματος όλης της Ευρώπης και ιδίως της Ελλάδας. Τα χρήματα, ασφαλώς, είναι μέρος του αιτήματος αυτού, αλλά δεν είναι το παν. Όπως τραγουδούσαν οι Μπιτλς "το χρήμα δεν μπορεί να μου αγοράσει την αγάπη"» ήταν η απάντηση του κ. Βαρουφάκη στην εκπομπή Di Martedi του ιταλικού ιδιωτικού καναλιού La7 χρησιμοποιώντας το τραγούδι του Τζον Λένον και του Πολ ΜακΚάρτνεϊ.

Μιλώντας γενικότερα για την ευρωπαϊκή κρίση ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι ευθύνεται η αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης, «δεν φταίνε ούτε οι άνθρωποι, ούτε οι χώρες, ούτε οι θεσμοί» τονίζοντας ότι ζητεί «μία πιο ορθολογική αναβάθμιση του μακροοικονομικού προγράμματος όλης της Ευρώπης και ιδιώς της Ελλάδας».

«Σχεδιάστηκε με λάθος τρόπο η Ευρωζώνη, αλλά τώρα ξαναρχίσαμε να την σχεδιάζουμε με σωστό τρόπο», συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών.

«Στην Ιταλία αισθανόμαστε στο σπίτι μας, αλλά το ίδιο νιώθουμε και στην Γαλλία, στην Ισπανία, στην Γερμανία ή στην Φινλανδία. Κάθε περιοχή της Ευρώπης είναι σκέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι σπίτι μας» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς, τέλος, από τη δημοσιογράφο της εκπομπής «αν υπάρχει ένας Ιταλός Βαρουφάκης», ο Έλληνας υπουργός σημείωσε «κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ξεχωριστός. Δεν υπάρχουν αντίγραφα κανενός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ