Στη τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group εξετάστηκε η κατάσταση των ελληνικών οικονομικών δεδομένων

Στη τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group εξετάστηκε η κατάσταση των ελληνικών οικονομικών δεδομένων
Η τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group ξεκίνησε στις 17.30 και ολοκληρώθηκε περί τις 18.15, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε, για να εξεταστεί η κατάσταση των ελληνικών οικονομικών δεδομένων από τεχνικής άποψης, με τα κλιμάκια να έχουν ήδη συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία για τα οικονομικά δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, την ελληνική πλευρά στο Euroworking Group εκπροσώπησε, στη θέση του ασθενούντος Γιώργου Χουλιαράκη, προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμώνων, ο Νικόλαος Θεοχαράκης ως γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής.

Μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης, οι κ.κ. Θεοχαράκης και Παναρίτη αναχώρησαν από το από το υπουργείο μαζί με τον κύριο Βαρουφάκη, προς άγνωστη κατεύθυνση. Επισήμως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από ελληνικής πλευράς για το κλίμα, τον χαρακτήρα και το περιεχόμενο της τηλεδιάσκεψης. Όπως όλα δείχνουν όμως, τόσο η ελληνική πλευρά όσο και αυτή των δανειστών, προετοιμάζονται για εξελίξεις και σε επίπεδο πολιτικής διαπραγμάτευσης, ενόψει της Συνόδου Κορυφής και της πενταμερούς συνάντησης την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, αλλά και για το τετ-ατ-τετ Μέρκελ –Τσίπρα στο Βερολίνο την ερχόμενη Δευτέρα.

Και χθες αργά το βράδυ πάντως είχε προηγηθεί συνεδρίαση του Brussels Group, όπου διαπιστώθηκε η στασιμότητα των διαπραγματεύσεων χωρίς να επιτευχθεί κάποια περαιτέρω πρόοδος.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, κρίθηκε σκόπιμο να υπάρξει τηλεδιάσκεψη σε επίπεδο Euroworking Group, όχι όμως για να γίνει προετοιμασία ενός έκτακτου Eurogroup ή ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ για τον ELA, αλλά για να γίνει μία επισκόπηση της κατάστασης των ελληνικών οικονομικών δεδομένων από τεχνικής άποψης, με τα κλιμάκια να έχουν ήδη συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία για τα οικονομικά δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ