Κομισιόν: Είναι ώρα για δουλειά στην Ελλάδα όχι για ανακοινώσεις

Κομισιόν: Είναι ώρα για δουλειά στην Ελλάδα όχι για ανακοινώσεις
«Είναι πρωταρχικής σημασίας η θετική έκβαση των τεχνικών διαβουλεύσεων που διεξάγονται ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς», τόνισε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.


«Η κατάσταση είναι σοβαρή και προτεραιότητα αυτήν την εβδομάδα είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου», δήλωσε ο κ. Σχοινάς, ερωτηθείς αν είναι πιθανό να αναζητηθεί λύση για το θέμα της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στο τέλος της εβδομάδας.

Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε ότι οι τεχνικές συζητήσεις συνεχίζονται, συμπεριλαμβανομένων των συζητήσεων στην Αθήνα, και πρόσθεσε ότι το χρονοδιάγραμμα είναι γνωστό.

«Τώρα είναι η ώρα της δουλειάς και όχι των ανακοινώσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε τη δήλωση του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ότι «τώρα είναι ώρα ενότητας και όχι διχασμού».

«Πριν περάσουμε σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρέπει να επιτρέψουμε στους εμπειρογνώμονες να συζητήσουν σε τεχνικό επίπεδο. Αυτές οι τεχνικές συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Τώρα είναι η ώρα των εμπειρογνωμόνων», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αξιολόγηση