Τσίπρας: Για την Ελλάδα, δρόμος επιστροφής στο Μνημόνιο δεν υπάρχει

Τσίπρας: Για την Ελλάδα, δρόμος επιστροφής στο Μνημόνιο δεν υπάρχει
Ηχηρό μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε ορίζοντα τετραετίας, στέλνει στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξή του στο Έθνος, ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει ότι τα νομοσχέδια που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι αδιαπραγμάτευτα και θα κατατεθούν στη Βουλή άμεσα.

Ο πρωθυπουργός διαμηνύει ότι «η Ελλάδα δεν είναι αποικία» και ότι «δρόμος επιστροφής στο Μνημόνιο για την Ελλάδα δεν υπάρχει».

Παράλληλα, κάνει λόγο για δυνάμεις που απειλούν και προβοκάρουν, δηλώνει ότι η κυβέρνηση έχει εναλλακτικό σχέδιο, αλλά προβλέπει πως δεν θα χρειαστεί και προαναγγέλλει πρωτοβουλίες για πολιτική λύση έως ή κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής αυτή την εβδομάδα.

«Αν νομίζουν ότι η νέα κυβέρνηση θα εφαρμόσει αυτά που άφησε η κυβέρνηση Σαμαρά, λυπάμαι αλλά θα τους απογοητεύσουμε» λέει, ωστόσο εκτιμά ότι έχει βρεθεί ήδη κοινός τόπος συνεννόησης με τους εταίρους για τις μεταρρυθμίσεις.

«Η συμφωνία του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου ήταν ξεκάθαρη και οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται. Εμείς την τηρούμε και περιμένουμε να τηρηθεί και από την άλλη πλευρά» σημειώνει.

Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις, ενώ διαψεύδει τα σενάρια αντικατάστασης του Γιάνη Βαρουφάκη. «Μην μπερδεύετε τις επιθυμίες των οπαδών της λιτότητας με την πραγματικότητα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Το πρόβλημα για όσους σχεδιάζουν τη φθορά ή την πτώση της κυβέρνησης είναι ότι λογαριάζουν χωρίς τον ελληνικό λαό. Ό,τι και να κάνουν πάλι μπροστά τους θα μας βρουν» σημειώνει.

Αξιολόγηση