Βαρουφάκης: Μπορούμε να αναστείλουμε ορισμένες προεκλογικές μας υποσχέσεις

Βαρουφάκης: Μπορούμε να αναστείλουμε ορισμένες προεκλογικές μας υποσχέσεις
«Μπορούμε να αναστείλουμε την εφαρμογή ορισμένων προεκλογικών μας υποσχέσεων, ώστε να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη με τους εταίρους και δανειστές», είπε από τη Λίμνη Κόμο της Ιταλίας όπου βρίσκεται για το οικονομικό φόρουμ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ξεσηκώνοντας εκ νέου «θύελλα» με τις δηλώσεις του, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Τόνισε ωστόσο πως θα ήταν χρήσιμο εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επεδείκνυε απέναντι στην Ελλάδα την ίδια ευελιξία που επέδειξε το καλοκαίρι του 2012, δηλαδή όταν άρχισε η σταδιακή αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων.

Υπενθυμίζεται πως η Αθήνα ζητά από την ΕΚΤ την αύξηση του υφιστάμενου πλαφόν των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, για να διευκολυνθεί η κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας μας.

Ο ΥΠΟΙΚ εξέφρασε πάντως την πεποίθηση πως η Αθήνα και οι εταίροι-πιστωτές θα καταλήξουν σε συμφωνία για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων έως τις 12 Απριλίου.

Επισήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν προτίθεται να παραβιάσει μονομερώς τους κανόνες της ευρωζώνης, διευκρίνισε όμως πως θα είναι διαφορετικό εάν η Αθήνα επιδιώξει συνεργασίες για την αναθεώρησή τους.

Ο κ. Βαρουφάκης επαναβεβαίωσε πως η Ελλάδα δεν επιζητεί λύση εκτός ευρωζώνης, διευκρινίζοντας πως η λύση για τα προβλήματα της χώρας μας θα πρέπει να βρεθεί εντός ευρωζώνης.

Αξιολόγηση