Βαρουφάκης: Η Ελλάδα θα έρθει σε συμφωνία με τους θεσμούς έως τις 12 Απριλίου

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα θα έρθει σε συμφωνία με τους θεσμούς έως τις 12 Απριλίου
Αισόδοξος ότι η Ελλάδα και οι θεσμοί που εκπροσωπούν τους δανειστές μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία έως τις 12 Απριλίου εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ειδικότερα, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚτόνισε ότι η λύση πρέπει να βρεθεί εντός των ευρωπαϊκών πλαισίων, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Αθήνα δεν επιζητά στήριξη εκτός ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας.

Τόνισε μάλιστα ότι εύχεται να βρεθεί γρήγορα λύση και στη διαμάχη ΕΕ - Ρωσίας για την ουκρανική κρίση.

Στο μεταξύ, σύγχυση προκλήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από διαροές που ήθελαν τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών να ολοκληρώνουντις επαφές τους με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου και να αναχωρούν σε χρόνο εξπρές.

Λίγο αργότερα στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνιζε πως εάν ολοκληρώσουν την εργασία τους θα αποχωρήσουν, αν όχι, θα παραμείνουν, υποστηρίζοντας πως έλαβαν όλα τα στοιχεία για τα δημοσιονομικά και τα μακροικονομικά και εφόσον δεν χρειάζονται κάτι άλλο και το επιθυμούν, μπορεί και να αποχωρήσουν.

Πάντως πηγές των θεσμών αναφέρουν πως δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός, κάνουν λόγο για αναμενόμενες συναντήσεις και την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς και για άφιξη και άλλων τεχνοκρατών στην Αθήνα, καθώς θα ανοίξει η «βεντάλια» των υπό εξέταση θεμάτων.

Αξιολόγηση