Αλαλούμ με το επίδομα σίτισης: 155.000 και όχι 300.000 τα νοικοκυριά που θα ωφεληθούν

Αλαλούμ με το επίδομα σίτισης: 155.000 και όχι 300.000 τα νοικοκυριά που θα ωφεληθούν
Ερωτήματα για τον ακριβή αριθμό των ωφελουμένων από το πρόγραμμα για το επίδομα σίτισης προέκυψαν μετά τη συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Σημειώνεται ότι το έγγραφο του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη προς τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, προσδιόριζε τον αριθμό των νοικοκυριών έως 300.000 που θα λάμβαναν μηνιαίο επίδομα σίτισης 100 ευρώ για εννέα μήνες με συνολικό κόστος τα 137,7 εκατομμύρια ευρώ.

Κατά τη συζήτηση όμως του νομοσχεδίου στη Βουλή ο τ. Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας παρουσίασε έγγραφο του υπουργείου Εργασίας με ημερομηνία 2 Μαρτίου σύμφωνα με το οποίο θα ωφεληθούν «κατ’ ανώτατο όριο 300.000 φυσικά πρόσωπα ή 170.000 νοικοκυριά».

Η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων είπε πως «τα νούμερα είναι σωστά. Οι πολλαπλασιασμοί είναι σωστοί. Εμείς μιλάμε για 300.000 δικαιούχους και άρα 155.000 νοικοκυριά».

Ωστόσο, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης η ίδια η κυρία Φωτίου είπε ότι οι δικαιούχοι του επιδόματος σίτισης θα είναι 300.000 οικογένειες.

Επίθεση ΝΔ:Εκτός τόπου και χρόνου οιυποσχέσεις για το επίδομα σίτισης

Εκτός τόπου και χρόνου χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για το επίδομα σίτισης, με αφορμή τα ερωτήματα που γεννούνται σχετικά με τον αριθμό των νοικοκυριών που τελικά θα ωφεληθούν.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, ήταν προφανές ότι τα 300.000 νοικοκυριά «που δήθεν θα περιελάμβανε το μέτρο για τη σίτιση δεν καλύπτονται από αυτά που έχει ήδη προϋπολογίσει» η κυβέρνηση.

«Και σήμερα αποκάλυψε η αναπληρώτρια υπουργός στη Βουλή ότι τελικά οι δικαιούχοι θα είναι 155.000», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος για να καταλήξει πως«οι υποσχέσεις που μοίρασε η κυβέρνηση στον κόσμο και τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Βαρουφάκης στους εταίρους προχθές ήταν εκτός τόπου και χρόνου».

«Σήμερα έπεσαν οι μάσκες και αποκαλύφθηκαν τα ψέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξιολόγηση