«Βόμβα» από το Μετοχικό Ταμείο Δημοσίου: Δεν θα πάρουν μέρισμα 230.000 συνταξιούχοι

«Βόμβα» από το Μετοχικό Ταμείο Δημοσίου: Δεν θα πάρουν μέρισμα 230.000 συνταξιούχοι
Επιστολή «βόμβα» απέστειλε το Μετοχικό Ταμείο του Δημοσίου στο υπουργείο Εργασίας ενημερώνοντάς το πως με βάση το καταγραφόμενο έλλειμμα, μπορεί να δώσει μέχρι και το μέρισμα Απριλίου.

«Τα διαθέσιμα του Ταμείου, με βάση το καταγραφόμενο μηνιαίο έλλειμμα, επαρκούν έως το τέλος Μαρτίου για την καταβολή των μερισμάτων του μηνός Απριλίου», αναφέρεται στο επίμαχο σημείο της επιστολής.

Στη συνέχεια θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε στάση πληρωμών καθώς θα αδυνατεί να πληρώσει το μέρισμα σε 230.000 συνταξιούχους,όπως γράφει και ο «Ελεύθερος Τύπος» που φέρνει το θέμα στην επιφάνεια.

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως το ποσό που μπορεί να εξασφαλίσει το Ταμείο ανέρχεται στα 52 εκατ. ευρώ, την στιγμή που για τα μερίσματα των μηνών Μαΐου έως και Δεκεμβρίου χρειάζονται 158 εκατ. ευρώ.

Το Ταμείο βρίσκεται κυριολεκτικά σε αδιέξοδο με αποτέλεσμα να ζητά από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μια νέα έκτακτη επιχορήγηση 158 εκατ. ευρώ για να αποφύγει τη βέβαιη στάση πληρωμών. Το ποσό ζητείται να δοθεί από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών ή ακόμα και με άτοκη κρατική χρηματοδότηση.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης είναι αποδέκτης της συγκεκριμένης επιστολής, η οποία εστάλη στα τέλη Φεβρουαρίου για να είναι η ηγεσία του υπουργείου πλήρως ενημερωμένη και να αναλάβει τις ευθύνες της, σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Αξιολόγηση