«Όχι» Βερολίνου για τις γερμανικές αποζημιώσεις: Το θέμα έχει κλείσει οριστικά

«Όχι» Βερολίνου για τις γερμανικές αποζημιώσεις: Το θέμα έχει κλείσει οριστικά
Απόλυτα ξεκάθαρος ως προς το θέμα των υποχρεώσεων της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας εμφανίστηκε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφαν Ζάιμπερτ, μετά την επανασύσταση της επιτροπής της ελληνικής Βουλής για τις γερμανικές αποζημιώσεις αλλά και τα όσα ανέφερε την Τρίτη στο κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την ημερήσια ενημέρωση Τύπου ο κ. Ζάιμπερτ, ο οποίος δέχθηκε πληθώρα ερωτήσεων από Γερμανούς δημοσιογράφους για το συγκεκριμένο ζήτημα, υποστήριξε ότι «η Γερμανία γνωρίζει πολύ καλά τις ηθικές της υποχρεώσεις» και πως «το θέμα των ελληνικών αποζημιώσεων έχει κλείσει και ηθικά και οριστικά».

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν έχει υπάρξει σχετική συζήτηση της Αγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα στις κατ' ιδίαν επαφές τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ, που τόνισε ότι «δεν θα υπάρξουν συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση για τις πολεμικές αποζημιώσεις, δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο».

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για πολεμικές αποζημιώσεις είναι μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της Αθήνας.

Αξιολόγηση